Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elon Musk „Producătorii chinezi de maşini electrice îşi vor «demola» concurenţii, în lipsa barierelor comerciale

ro

26 Jan, 2024 17:16 795 Marime text

Sursa foto: Unsplash


 
  • Producătorii de automobile electrice chinezi vor avea un succes "semnificativ" în afara Chinei, crede Elon Musk, fondatorul Tesla, scrie CNBC, conform Bursa.ro.

"Companiile de maşini din China sunt cele mai competitive companii de maşini din lume. Prin urmare, cred că vor avea un succes semnificativ în afara Chinei, în funcţie de ce tarife sau bariere comerciale vor fi stabilite", a spus Musk miercuri, în conferinţa de prezentare a rezultatelor Tesla. "Sincer, cred că dacă nu vor fi stabilite bariere comerciale, acestea vor demola aproape majoritatea companiilor din lume".

În prezent, Comisia Europeană, braţul executiv al Uniunii, investighează subvenţiile acordate producătorilor de vehicule electrice din China. Ancheta a început anul trecut, dar încă nu a fost încheiată, scrie CNBC.

Conform publicaţiei americane, există posibilitatea ca Uniunea Europeană să ia în calcul impunerea unor tarife mai mari pentru vehiculele electrice provenite din China, într-o perioadă în care acestea se extind agresiv în Europa.

Producătorul chinez BYD, care în trimestrul al patrulea a vândut mai multe maşini alimentate cu baterii decât Tesla, şi-a extins vânzările pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est. De asemenea, companii precum Nio şi Xpeng şi-au lansat maşinile şi în Europa.

CNBC aminteşte că producătorii chinezi şi-au prezentat produsele la una dintre cele mai mari expoziţii auto din Europa, anul trecut. La acea vreme, analiştii spuneau că aceste companii pot reprezenta o provocare pentru firmele auto tradiţionale. Nu este prima dată când Musk laudă producătorii chinezi de vehicule electrice. Anul trecut, miliardarul a catalogat firmele chineze de vehicule electrice drept "cele mai competitive din lume", subliniind că, probabil, acestea se vor număra printre cele mai importante companii auto din lume.
 

"Dacă ar fi să ghicesc ... probabil că o companie din China este a doua după Tesla", a spus Musk.

Pentru trimestrul al patrulea, Tesla a raportat venituri şi profit sub aşteptările pieţei. Veniturile din vânzarea de autovehicule s-au ridicat la 21,6 miliarde de dolari, în creştere cu doar 1%, în dinamică anuală. Profitul pe acţiune a fost de 71 de cenţi, sub estimările Wall Street-ului de 73 de cenţi.

Dar, cele mai mari îngrijorări sunt legate de perspectivele companiei. Conform producătorului de maşini electrice, creşterea volumului vehiculelor în 2024 "ar putea fi considerabil mai mică" decât cea de anul trecut, iar compania lucrează la lansarea "vehiculului de următoarea generaţie" în Texas. Tesla a avertizat investitorii că în prezent se află "între două valuri majore de creştere", conform CNBC.

Compania este cunoscută pentru vehiculele sale electrice inovatoare, precum Model S, Model X, Model 3 şi Model Y, şi recent Cybertruck. Pe lângă vehiculele sale electrice, Tesla produce, de asemenea, baterii de stocare a energiei, sub marca MegaPack.
 
Citește și
Tesla intenţionează să producă noi modele de automobile electrice. Iată începând de când
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii