Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dramatic! Au fost găsite rămășițele pământești ale unui băiat dispărut acum 27 de ani

ro

04 Sep, 2016 10:21 1905 Marime text
Timp de aproape trei decenii au sperat părinții lui Jacob că îl vor găsi pe fiul lor în viață. Iată însă că, zilele acestea, vestea de care se temeau cel mai mult i-a lovit ca un trăsnet. Polițiștii au apărut la ușa lor și le-au spus că fiul lor, a fost găsit, însă nu în viață.
 

Potrivit CNN, Jacob Wetterling avea 11 ani când a fost răpit, acum 27 de ani, dintr-o zonă rurală a statului american Minnesota. Recent, criminaliștii de la biroul șerifului din comitatul Stearns au descoperit fragmentele unui schelet uman, iar rezultatele ADN au confirmat vineri că acestea aparțineau băiatului dispărut acum aproape 30 de ani.
 
Polițiștii americani investighează acum cauzele morții copilului, care pare să fi fost ucis. Cu toate acestea, autoritățile susțin că nu au arestat încă niciun suspect în acest caz.
 

„Avem inimile zbrobite. Nu există cuvinte pentru a exprima ce simțim“, a declarat Patty Wetterling, mama lui Jacob, citată de CNN.

Jacob Wetterling a dispărut pe data de 22 octombrie 1989, de pe un drum de țară din Minnesota. Copilul de 11  ani era acasă cu frații săi, în timp ce părinții erau plecați la o petrecere.
 
Jacob, fratele său și încă un copil se întorceau acasă de la un magazin din apropiere. Erau cu bicicletele, când un bărbat cu fața acoperită și înarmat le-a apărut în cale. Individul i-a întrebat câți ani au, l-a înșfăcat pe Jacob și le-a spus celorlalți doi să fugă ori îi va împușca.
 
Cazul a fost apoi intens mediatizat și a făcut înconjurul lumii. Mii de persoane au contactat autoritățile spunând că au indicii despre dispariția băiatului de 11 ani, însă nicio informație nu a fost suficient de concludentă pentru ca Jacob să fie găsit în viață ori pentru ca atacatorul său să fie prins.

La un moment dat, în decursul anchetei, polițiștii s-au aflat pe urmele unui pedofil, în vârstă de 52 de ani, bănuit că ar fi autorul răpirii. Din lipsă de probe însă, oamenii legii au fost nevoiți să renunțe la acuzațiile formulate pe numele acestuia. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii