Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea sportului. A murit unul din cei mai mari fotbaliști

ro

10 Dec, 2020 09:01 2463 Marime text
  • Paolo Rossi, campion mondial cu Italia în 1982, a murit miercuri, la vârsta de 64 de ani. 
Paolo Rossi, campion mondial cu Italia în 1982, a murit miercuri, la vârsta de 64 de ani. Anunțul a fost făcut în noaptea de miercuri spre joi de postul de televiziune RAI Sport, scrie Digisport.ro.

„O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito, cel care nu va putea fi uitat, ne-a făcut să ne îndrăgostim în vara anului 1982. Un coleg prețios și competent. Odihnește-te în pace, Pablo”, a transmis prezentatorul Enrico Varriale, potrivit The Guardian.

Informația a fost confirmată și de soția lui Rossi, Cappelleti Frederica, care a postat pe rețelele sociale o fotografie cu fostul fotbalist, la care a adăugat textul "per sempre" (n.r - pentru totdeauna). Ea nu a dat detalii despre cauza decesului.

Paolo Rossi în 1982 a condus naționala Italiei către câștigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind șase goluri și astfel primind Gheata și Balonul de Aur. Este unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur - cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii