Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:32 24 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia luată de o țară din Europa. Copiii vor primi la naștere numele ambilor părinți

ro

28 Apr, 2022 19:34 1153 Marime text
Nou născut Foto PixabayAutoritățile din Italia susțin că practica actuală, prin care copilul născut preia numele de familie al tatălui, este „discriminatorie și dăunătoare pentru identitatea” copilului, precizând că ambii părinți ar trebui să aibă posibilitatea de a alege numele de familie.


 
Copiii ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinți, în ordinea în care aceștia decid, cu excepția cazului în care aceștia sunt de acord ca cei mici să ia doar un nume.


„Datorită Curții Constituționale Italia face încă un pas în ceea ce privește egalitatea de gen în cadrul familiei”, a afirmat ministrul Justiției, Marta Cartabia, comentând sentința Curții Constituționale.

 

Ministrul Familiei, Elena Bonetti, a scris pe Facebook că guvernul va sprijini pe deplin parlamentul în acest proces:

„Trebuie să dăm substanță deciziei și este o prioritate și o sarcină urgentă a politicii să facă acest lucru”, a scris ministrul Familiei, adăugând că părinții ar trebui să își asume o responsabilitate egală pentru creșterea copilului.

Pentru a pune în aplicare decizia Curții Constituționale este nevoie de o nouă lege ce trebuie aprobată de Parlament.Sursa rotalianul.com
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii