Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costumele de baie „burkini”, interzise pe plajele Rivierei Franceze

ro

12 Aug, 2016 14:15 2326 Marime text
Costumele de baie de tip „burkini" sunt interzise pe plajele din Cannes. Decizia a fost luată de primarul oraşului, David Linsard. Acesta a explicat că ţinuta expune ostentativ afilierea religioasă, în condiţiile în care Franţa a devenit ţinta atacurilor teroriste, arată hotnews.ro, citat de B1 TV.

În Cannes, primarul a anunţat că accesul pe plajă va fi interzis pentru orice persoană care nu respectă obiceiurile din Franţa. Cu alte cuvinte, persoanele care îmbracă costumul de baie tip „burkini" pe plajele Rivierei Franceze, nu vor mai avea acces.

„Ţinuta de plajă care expune în mod ostentativ afilierea religioasă, în condiţiile în care Franţa şi lăcaşele de cult sunt în prezent ţinta atacurilor teroriste, riscă să pericliteze ordinea publică, mulţimi, încăierări, ceea ce trebuie prevenit", a spus primarul.

Ținuta islamică a devenit un subiect delicat în Franţa, unde vălul ce acoperă întreaga faţă este interzis. Recent, un parc acvatic din Marsilia a anulat un eveniment privat, planificat special pentru femei de religie musulmană care ar fi purtat burkini, după ce a întâmpinat un val de opoziţie, inclusiv din partea politicienilor, fie de dreapta sau de stânga, mai menționează B1 TV.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii