Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:21 27 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Republica Moldova suspendă zborurile către Europa

ro

15 Mar, 2020 14:49 1687 Marime text
Comisia naţională extraordinară de sănătate publică din Republica Moldova a examinat situaţia epidemiologică cu Covid-19 şi a luat decizia de a suspenda zborurile spre Europa şi de a închide mai multe puncte de frontieră cu România şi Ucraina, se menţionează în documentul publicat de Moldpres.

Astfel, se menţionează în documentul din 13 martie 2020 al Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor vor asigura sistarea activităţii unor puncte de trecere a frontierei de stat pe segmentul de frontiera moldo-român şi moldo-ucrainean, potrivit agerpres.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura sistarea curselor aeriene regulate cu Italia, Spania, Franţa începând de duminică, 15 martie 2020, ora 00:00.

Începând cu 16 martie, ora 00:00, vor fi sistate cursele aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia şi România. Operatorii aerieni vor avea interdicţie să îmbarce călători care vin către Republica Moldova cu escală în Italia, Spania, Franţa, Germania, China, Iran şi Coreea de Sud.

De asemenea, operatorii aerieni au interdicţie să îmbarce persoane de altă cetăţenie, decât cea moldovenească, care vin în Republica Moldova, conform sursei citate. Excepţia fac persoanele apatride şi cetăţenii străini cu domiciliu, reşedinţă sau permis de şedere în Republica Moldova.

Sursă foto (cu rol ilustrativ) : Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii