Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copac legendar, doborât într-un act de vandalism

ro

30 Sep, 2023 15:55 811 Marime text
foto: Pexels

Un bărbat în vârstă de peste 60 de ani a fost arestat vineri seară în cadrul anchetei privind doborârea unuia dintre cei mai celebri copaci din Regatul Unit. Anunțul a fost făcut de poliţia locală, care a eliberat mai devreme în cursul zilei un adolescent de 16 ani, scrie AFP.

Doborârea arborelui Sycamore Gap, izolat între două dealuri într-un peisaj spectaculos din nordul Angliei, a creat un val de consternare şi indignare în Regatul Unit.

Acest arţar cu o vechime de cel puţin două secole a crescut într-un peisaj spectaculos lângă Zidul lui Hadrian, ridicat în vremea romanilor pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, sit inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, scrie Agepres.ro 

În 2016, a fost desemnat "copacul anului" din Anglia şi a apărut în cinematografie în "Robin Hood: Prince of Thieves'", un film cu Kevin Costner din anul 1991. Poliţia din Northumbria, care anchetează acest "act de vandalism intenţionat", a anunţat vineri seară că a arestat un "sexagenar în legătură cu incidentul".

Un băiat de 16 ani, arestat joi şi suspectat de "degradare", a fost eliberat vineri dimineaţă "în aşteptarea unor continuării investigaţiilor".

"Sper că această a doua arestare demonstrează că luăm situaţia în serios, precum şi angajamentul nostru de a-i găsi pe cei responsabili şi de a-i aduce în faţa justiţiei", a reacţionat Rebecca Fenney-Menzies, o responsabilă a poliţiei din Northumbria, citată într-un comunicat.

Joi dimineaţă, legendarul copac, unul dintre cei mai fotografiaţi din ţară, a fost descoperit prăbuşit pe sol lângă trunchiul său retezat în secţiune orizontală, probabil cu o drujbă.


Citește și:

O persoană a intrat cu mașina în copac în județul Bistrița-Năsăud! Aceasta a ajuns la spital
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii