Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:21 23 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantanoastra.ro Trei zile în Bruxelles, cea mai recentă capitală a terorismului european

ro

05 May, 2016 12:48 1913 Marime text
Jurnal de călătorie
 
Am ajuns pe aeroportul din Amsterdam în 26 aprilie, pe la prânz. Da, aţi citit bine, Amsterdam, pentru că aeroportul din Bruxelles nu funcţiona decât după-amiaza, deci organizatorii vizitei – echipa europarlamentarului Monica Macovei – s-au orientat către Schiphol. Am fost preluaţi de trei microbuze şi am făcut un drum destul de obositor, de aproape trei ore, până la hotelul din centrul capitalei UE.
 
Prima zi: Gaufre, Grand Place şi Allah akbar
 
Un prânz frugal cu sendvişuri, apoi am pornit la pas prin Bruxelles, împreună cu Anca Melinte de la „Viaţa liberă” din Galaţi. Ţinta – Grote Markt, sau Grand Place, sau Piaţa mare, centrul de interes al oraşului.
 
Iar Anca voia să vadă şi băieţelul care face pipi, adică Manneken Pis, care se traduce prin „omuleţul pişăcios”, un foarte paradoxal punct turistic (aveţi aici legenda), la intersecţia dintre artă stradală şi kitsch. De fapt, în ce-l priveşte pe băieţel, kitsch-ul se manifestă plenar în magazinele de souvenir-uri, în care sculptura este înfăţişată în miniatură, cu un tirbuşon sau cu un furtunaş în loc de puţă. Pe lângă aceste jalnice artefacte, totul acolo strigă China, nu am văzut nici măcar un obiect demn de a împodobi o panoplie turistică – un magnet, o cană, ceva, cât de cât…
 
 
Citește materialul integral pe: Constantanoastra.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii