Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Coaliţii după alegerile locale din Republica Moldova

ro

16 Jun, 2015 10:48 1048 Marime text
Partidele proeuropene sunt mulţumite de rezultatele obţinute la nivel naţional şi îşi exprimă speranţa că, în scurt timp, vor fi create coaliţii. Dialogul privind formarea alianţelor la nivel local a început deja, anunţă liderii PDM şi PLDM.

Liderul democraţilor, Marian Lupu, spune că scorul obţinut de formaţiunea pe care o conduce este de aproape şase ori mai mare decât la alegerile de acum patru ani.

"PDM e unica formaţiune politică din Moldova care a reusit să-şi îmbunătătească scorul electoral şi a reuşit să înregistreze o creştere atât în comparatie cu alegerile locale din 2011, cât şi în comparaţie cu alegerile parlamentare. Vom începe construcţia unor majorităţi solide în consiliile raionale şi cele locale", a declarat Marian Lupu.

"În pofida foarte multor speculaţii şi a unei foarte mari presiuni propagandistice în interior, cât şi cel mai mult din exterior în Republica Moldova, partidele pro-europene au câştigat alegerile. Cetăţenii Republicii Moldova şi-au reconfirmat astfel fidelitatea faţă de modelul european de dezvoltare a Republcii Moldova", a spus liderul liberal democraţilor Vlad Filat. 

Conducerea Partidului Liberal susţine că formaţiunea nu va coaliza în niciun caz cu partidele de stânga.

"Ne bucură faptul că în Chişinău şi în republică, forţele democratice au majoritatea, pot forma o majoritate, fie în Consiliul Municipal Chişinău, fie în celelalte consilii din teritoriu", a afirmat Mihai Ghimpu.

Socialiştii exclud alianţe locale cu partidele proeuropene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii