Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci militari israelieni au murit astăzi în luptele contra teroriştilor palestinieni din Fâşia Gaza

ro

23 Dec, 2023 20:43 868 Marime text
Foto: UnsplashArmata israeliană a anunţat sâmbătă că cinci dintre soldaţii săi şi-au pierdut viaţa începând de vineri în luptele contra teroriştilor palestinieni din Fâşia Gaza, transmite AFP citat de Agerpres.ro

Patru militari au fost ucişi vineri în sudul Fâşiei Gaza şi un altul sâmbătă în nordul enclavei palestiniene, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

Noul bilanţ al deceselor în rândul militarilor israelieni de la debutul ofensivei terestre în Fâşia Gaza, începută în 27 octombrie, a ajuns astfel la 144.

Noul război între Israel şi Hamas a fost cauzat de atacul terorist comis de militanţii palestinieni pe 7 octombrie în sudul Israelului, soldat cu 1.140 de morţi, în majoritate civili. Alţi aproximativ 240 de oameni au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Operaţiunile militare israeliene efectuate ca represalii s-au soldat până acum cu 20.258 de morţi şi peste 53.000 de răniţi în Fâşia Gaza, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Hamas.

Agerpres.ro

Citește și: 

Un câine de căutare al armatei israeliene a înregistrat apeluri la ajutor ale celor trei ostatici din Fâşia Gaza care au fost împuşcaţi mortal din greşeală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii