Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Savanţii moldoveni au dat lovitura

ro

24 Feb, 2015 15:04 1085 Marime text
Salt tehnologic răsunător. O descoperire a savanţilor moldoveni a fost remarcată la nivel mondial. Meritul le aparţine academicianului Ion Tighineanu, discipolul său Eduard Monaico şi profesorului german Kornelius Nielsch.

Aceasta este printre cele mai impresionante elaborări în nanotehnologii, raportate în revistele ştiinţifice internaţionale la începutul anului 2015. Potrivit portalului NanotechWeb.org, descoperirea savanţilor ar putea fi folosită la distrugerea celulelor cancerigene.

Printre lucrările selectate de publicaţia ştiinţifică, pe parcursul lunii februarie, se regăsesc lucrări ale savanţilor din SUA, Marea Britanie, Israel, Elveţia, Olanda, Italia, Coreea, China, Germania şi Republica Moldova, inclusiv o elaborare a profesorilor Konstantin Novoselov şi Andre Geim, laureaţi ai Premiului Nobel în fizică (anul 2010).

Prezenţa în topul elaborărilor nanotehnologice, remarcate la Londra, este un caz de mare succes pentru savanţii noştri şi o oportunitate excelentă de promovare a imaginii Republicii Moldova la scară globală, se spune în comuncatul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii