Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:30 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Noul Executiv primeşte asigurări de susţinere din Bucureştiului

ro

21 Jan, 2016 09:24 1177 Marime text

"Învestirea noului Guvern al Republicii Moldova este un pas înainte în direcția consolidării stabilității politice în statul vecin", se spune într-un comunicat oficial al Guvernului de la Bucureşti.

"Guvernul României îşi exprimă speranţa că noul Executiv de la Chişinău va reconfirma, prin voinţă politică şi acţiune concretă, un angajament pro-european solid şi credibil, care să conducă la aplicarea cuprinzătoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprofundarea serioasă a reformelor, precum şi la consolidarea statului de drept şi a stabilităţii macroeconomice în beneficiul tuturor cetăţenilor.

Totodată, formarea Guvernului creează cadrul necesar pentru abordarea decisivă, fără răgaz, a provocărilor interne acumulate în ultima perioadă, în întâmpinarea aşteptărilor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

România reconfirmă deschiderea deplină pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral şi accelerarea proiectelor de cooperare în curs, care au ca beneficiari principali cetăţenii Republicii Moldova. De asemenea, România reafirmă voinţa de a susţine toate eforturile avute în vedere de autorităţile de la Chişinău pentru implementarea agendei europene şi de reforme."

Ti-a placut articolul?

Comentarii