Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Leancă - Nu putem admite un conflict îngheţat în Ucraina.

ro

03 Oct, 2014 13:52 2068 Marime text
Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, consideră inadmisibil un conflict îngheţat în Ucraina, pentru că acesta ar fi un pericol nu doar pentru regiunea propriu-zisă, ci şi pentru cei de alături.

Declaraţia vine în cadrul unui briefing susţinut la Kiev, după o întrevedere cu omologul său ucrainean şi cel român, Arseni Iaţeniuk şi Victor Ponta, scrie agenţia Infotag.

Potrivit agenţiei, cu referire la presa ucraineană, Leancă a subliniat faptul că Moldova sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

"Trebuie să întreprindem toate măsurile necesare pentru a nu admite apariţia unui conflict îngheţat în această zonă, de data aceasta pe teritoriul Ucrainei. Cine nu ştie ce este un conflict îngheţat, îl invit la noi în Transnistria, veţi vedea cât de periculos este aceasta nu numai pentru ţara pe al cărei teritoriu are loc, dar şi pentru întreaga regiune. Având în vedere aceste circumstanţe specifice, reiterez încă o dată necesitatea dezvoltării cooperării în acest format trilateral regional", a accentuat oficialul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii