Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău- Jurnal.md Repubica Moldova va depune în 2015 cerere de aderare la Uniunea Europeană

ro

28 Sep, 2014 11:47 1651 Marime text
Republica Moldova va depune cerere de aderare la Uniunea Europeană în 2015. Declarația a fost făcută la New York de către ministrul de Externe, Natalia Gherman.

Șefa diplomației de la Chișinău a spus că de fiecare dată când discută cu oficialii din UE, cere ca Moldova să fie trată într-un mod diferențiat față de celelalte membre ale Parteneriatului Estic, atât în baza greșelilor, dar și în baza reformelor pe care le implementează țara noastră.

Întrebată de ce Reublica Moldova mai face parte din Comunitatea Statelor Independente, vicepremierul a declarat că aceasta participă doar în cadrul instituţiilor economice şi umanitare ale acestei organizaţii. Chişinăul nu a participat niciodată la instituţiile politice şi de securitate.

În acelaşi timp, a menţionat ea, având în vedere criza din Ucraina, R. Moldova este foarte vulnerabilă din cauza statutului de neutralitate pe care îl prevede Constituţia. Acest statut de neutralitate poate fi schimbat doar printr-un referendum naţional. Oricum, R. Moldova trebuie să înveţe din experienţa ţărilor Baltice şi a celor din Europea Centrală şi de Sud-Est, a adăugat Gherman.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii