Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:47 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Chişinău- Jurnal.md OSCE a deschis o misiune de observare pentru alegerile din Republica Moldova

ro

24 Oct, 2014 14:51 974 Marime text
Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) a deschis astăzi oficial o misiune de observare pentru alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie din Republica Moldova.    

Misiunea condusă de Ambasadorul Jan Petersen este formată din 11 experți ȋn Chișinău și 22 de observatori pe termen lung, care vor fi repartizați în țară. În plus, ODIHR va cere 200 de observatori pe termen scurt pentru a monitoriza activităţile din ziua alegerilor.  

„Misiunea va evalua procesul electoral în conformitate cu angajamentele OSCE și alte standarde internaționale pentru alegeri democratice, precum și cu legislația națională. Observatorii vor monitoriza cadrul legislativ și implementarea acestuia, activitatea administrației electorale și a organelor guvernamentale relevante, activitățile campaniei electorale, mass-media și soluționarea litigiilor electorale”, se arată într-un comunicat al OSCE.

În ziua alegerilor observatorii vor monitoriza procedura de votare, numărarea buletinelor de vot și totalizarea rezultatelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii