Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:49 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Laura Codruţa Kovesi s-a întâlnit, ieri, cu societatea civilă din Republica Moldova

ro

03 Dec, 2015 09:21 1518 Marime text
Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, Laura Codruţa Kovesi, aflată într-o vizită la Chişinău, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii societăţii civile. În cadrul întrevederii s-a discutat despre independenţa instituţiilor statului şi situaţia social-politică din Republica Moldova.
 
Întâlnirea a avut loc la sediul Centrului Naţional Anticorupţie, fără participarea reprezentanţilor acestei instituţii. În următoarele zile, Laura Codruţa Kovesi se va întâlni şi cu directorul CNA, Viorel Chetraru.

Menţionăm că şefa DNA a venit la Chişinău cu un grup de experţi europeni, în cadrul unei misiuni de evaluare a instituţiilor de drept din Moldova. 15 specialişti vor examina activitatea CNA, a Comisiei Naţionale de Integritate, a Curţii Constituţionale, precum şi a Procuraturii Generale. Experţii europeni vor vedea cum funcţionează şi Institutul Naţional de Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Supremă de Justiţie, instituţia ombudsmanului şi Ministerul Justiţiei.

În urma acestei vizite, vor fi oferite recomandări cu privire la reforma în justiţie, lupta împotriva spălării banilor şi contra corupţiei. Menţionăm că şefa DNA este numită doamna de fier a justiţiei româneşti şi spaima politicienilor corupţi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii