Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puțin 71 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul războiului. Peste o sută au fost răniți

ro

10 Mar, 2022 17:38 1327 Marime text
Război Ucraina Sursa foto cu rol ilustrativ: Pixabay
  • Liudmila Denisova, responsabilă cu drepturile omului pe lângă parlamentul de la Kiev, a afirmat joi pe Telegram că de la începutul invaziei ruse în Ucraina şi până în 10 martie la ora 9.00 GMT în ţară au fost ucişi 71 de copii, iar peste 100 au fost răniţi, transmite AFP.

Bombardamentul de miercuri asupra unei maternităţi din Mariupol, unde funcţiona şi un spital de copii, s-a soldat cu trei morţi, printre care şi o fetiţă, a anunţat primăria oraşului-port din sud-estul Ucrainei, aflat sub asaltul forţelor ruse şi al separatiştilor pro-ruşi din Donbas. Cu o zi în urmă, aceeaşi sursă anunţase că au fost răniţi 17 adulţi.

La Malin, în regiunea Jitomir din vestul Ucrainei, şapte oameni - dintre care trei copii mici - şi-au pierdut viaţa în urma unor lovituri aeriene care le-au distrus locuinţele, a mai arătat Denisova, care a prezentat şi alte exemple de atacuri care au ucis minori.

Noaptea trecută, două femei şi doi copii au murit când casa lor din satul Slobojanske, în regiunea Izium din est, a fost lovită de un obuz; a supravieţuit o fetiţă de cinci ani.

La Irpin, în apropiere de Kiev, o fetiţă de zece ani a fost grav rănită şi este în continuare în pericol de moarte, la spital.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii