Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cel mai prematur bebeluș“, născut la 21 de săptămâni, a supraviețuit. Avea 420 de grame la naștere (VIDEO)

ro

12 Nov, 2021 21:17 2237 Marime text
  • Băiețelul, care s-a născut în orășelul Birmingham din Alabama, are acum 16 luni și este hrănit printr-un tub special, dar medicii spun că starea sa de sănătate este bună.
Un bebeluș născut nasul trecut la doar 21 de săptămâni și o zi, cântărind doar 420 de grame, este considerat “cel mai prematur bebeluș din lume” care a supraviețuit. 

Băiețelul, care s-a născut în orășelul Birmingham din Alabama, are acum 16 luni și este hrănit printr-un tub special, dar medicii spun că starea sa de sănătate este bună.

Guinness World Records și spitalul la care s-a născut copilul au anunțat miercuri, 10 noiembrie, că micul Curtis Means, care cântărea a stabilit noul record. Născut pe 5 iulie 2020, cu un geamăn care nu a supraviețuit, Curtis este acum sănătos și are 16 luni.

Dr. Brian Sims, care a fost medicul curant, a spus că statisticile arată că copiii născuți atât de tineri nu au practic nicio șansă de supraviețuire, dar Curtis a depășit șansele.

Curtis a devenit din ce în ce mai puternic și a fost externat după 275 de zile în spital. A avut nevoie de ajutor de la terapeuți pentru a începe să-și folosească gura și să mănânce.

„Să-l pot lua în sfârșit pe Curtis acasă și să-mi surprind copiii mai mari cu fratele lor mai mic este un moment pe care mi-l voi aminti mereu”, a spus mama.

Un făt este considerat la termen după 40 de săptămâni de sarcină, dar mama copilului a intrat în travaliu după ce a purtat gemeni puțin peste jumătate din această perioadă de timp. Ea a fost transferată la un spital care are o unitate regională de terapie intensivă neonatală, unde i-a născut pe Curtis și C'Asya.

C'Asya a murit o zi mai târziu, dar Curtis, după luni de îngrijire nonstop, a plecat acasă în aprilie, scrie presa străină.

Deși Curtis încă are nevoie de o sondă de hrănire și de oxigen suplimentar pentru că a fost atât de prematur, este sănătos, având în vedere cât de devreme s-a născut.

„Nu știm ce îi va rezerva viitorul lui Curtis, deoarece nu mai există nimeni ca el”, a spus Dr. Brian Sims. „A început să scrie propria sa poveste în ziua în care s-a născut. Acea poveste va fi citită și studiată de mulți și, sperăm, va ajuta la îmbunătățirea îngrijirii copiilor prematuri din întreaga lume”.
 

Sursa captura-video: Youtube/ Guinness World Records
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii