Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai bătrân om din lume are 121 de ani și este din Chile

ro

06 Nov, 2017 22:35 2448 Marime text
Cel mai bătrân om din lume s-a născut în 1896 și a împlinit 121 de ani, după cum arată Cartea lui de Identitate. Povestea bărbatului care este pe cale să doboare, oficial, recordul mondial de longevitate este fabuloasă.

La 121 de ani, "Don Celino" are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai bătrână persoană din lume, recordul în materie fiind deţinut oficial de o persoană cu 4 ani mai mică decât el.

Născut în 1896, în Rio Bueno, la un an după George al VI-lea şi cu 4 ani înainte de apariţia actualei Cărţi a Recordurilor Guinness a celor mai bătrâne persoane din lume, Jaramillo şi-a pierdut Certificatul de Naştere în incendiul izbucnit în locuinţa sa. Din fericire însă, i s-a emis o carte de identitate în 2016, pe care nici preşedintele ţării şi nici justiţia din Chile nu i le-au refuzat. Din contră, nu şi-a exprimat niciun dubiu privind longevitatea sa.

El a lucrat în agricultură şi timp de 30 de ani a muncit pentru un latifundiar pe care îl chema Ambrosio Toledo. Când Jaramillo a împlinit 80 de ani, Don Ambrosio l-a felicitat şi i-a făcut o pensie din care să poată să trăiască. Îşi completa veniturile vânzând legumele şi zarzavaturile pe care le cultiva în magazinele din zonă.

Acum, Jaramillo este aproape orb din cauza unei cataracte, 85% surd şi nu mai are nicun dinte. Comunică cu foarte mare greutate şi s-a senilizat. Numai poate merge şi abia poate să mai mănânce.

Sursă: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii