Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil în Thailanda. 12 copii și antrenorul lor de fotbal, găsiți în viață la nouă zile după dispariția într-un complex de peșteri inundate

ro

02 Jul, 2018 20:01 1880 Marime text
Echipele de intervenţie din Thailanda i-au găsit pe cei 12 copii şi antrenorul lor de fotbal, blocaţi într-un complex de peşteri inundate, şi care prezintă "semne de viaţă" la nouă zile după dispariţia lor, a anunţat luni guvernatorul provinciei Chiang Rai, citat de Reuters şi AFP citat de Agerpres.ro. 
 

"Puşcaşii marini thailandezi i-au găsit pe toţi 13 şi ei prezintă semne de viaţă", a declarat guvernatorul Narongsak Osottanakorn într-o conferinţă de presă, declanşând strigăte de bucurie în rândul jurnaliştilor şi membrilor echipajelor de intervenţie.

 
O echipă internaţională de salvare a fost alcătuită după ce tinerii au dispărut în urmă cu nouă zile în peştera Tham Luang.
 
Însă evacuarea lor nu va fi imediată, a precizat guvernatorul thailandez, care coordonează comandamentul de salvare.
 
Salvatorii vor rămâne pentru o perioadă alături de copii şi de antrenorul lor de fotbal până când aceştia vor avea o formă fizică suficient de bună pentru a parcurge distanţa - parţial inundată - de peste trei kilometri care îi separă de ieşirea din peşteră.
 

"Le vom duce alimente, însă nu suntem siguri că vor putea să se hrănească singuri, ţinând cont de faptul că nu au mâncat de mult timp. Vom aduce aici şi un medic care este specializat în operaţiuni subacvatice", a adăugat guvernatorul thailandez.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii