Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz cutremurător O asistentă găsită vinovată de uciderea a şapte nou-născuţi

ro

18 Aug, 2023 18:44 1217 Marime text
foto cu rol ilustrativ: Unsplash
O asistentă din Marea Britanie, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită vinovată vineri, după mai multe săptămâni de deliberări, pentru uciderea a şapte nou-născuţi prematuri şi tentativă de omor a altor şase în secţia de neonatologie a spitalului din nord-vestul Angliei în care ea a lucrat, un caz care i-a îngrozit pe britanici, relatează AFP şi Reuters.

La sfârşitul unui proces care a durat nouă luni, Lucy Letby a fost găsită vinovată de juriul unui tribunal din Manchester (nord) pentru crimele comise la Spitalul Countess of Chester, din oraşul cu acelaşi nume, între 2015 şi 2016. Sentinţa ei va fi pronunţată la o dată ulterioară, scrie Agerpres.ro. 

Între iunie 2015 şi iunie 2016, şapte bebeluşi prematuri au murit brusc, fără un motiv evident, uneori la câteva ore unul de celălalt. Alţi zece bebeluşi au fost aproape de moarte, tot fără un motiv evident, însă au fost salvaţi.

Asistenta, în vârstă de 25 de ani la momentul producerii faptelor, a declarat că este nevinovată. Ea a fost acuzată că le-a injectat aer intravenos nou-născuţilor, că a folosit sonde nazogastrice pentru a le injecta aer sau o supradoză de lapte în stomac. De asemenea, ea a fost acuzata că le-a injectat insulină. Uneori, ea combina mai multe agresiuni până când bebeluşii mureau.

"I-am ucis intenţionat pentru că nu sunt suficient de bună să am grijă de ei", a scris femeia într-un bilet găsit de poliţiştii care i-au percheziţionat locuinţa după ce a fost arestată. "Sunt o persoană rea, oribilă", a mai scris ea, notează Reuters.



Citește și:

Ajutați micuțul din Constanța cu nume biblic! Un bebeluș are nevoie de ajutorul nostru

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii