Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania #metoo Femei din întreaga lume mărturisesc despre hărţuirile sexuale din viaţa lor. Fenomenul a luat amploare şi în România

ro

18 Oct, 2017 14:53 2131 Marime text
Scandalul sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care participă milioane de femei pe reţelele de socializare, informează Digi 24.

Femeile care participă la această campanie povestesc despre propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo” (”Şi eu”, n.r.).

Mişcarea a fost pornită de actriţa Alyssa Milano, duminică, care le-a cerut persoanelor care îi urmăresc activitatea pe reţelele de socializare să publice comentarii cu mesajul „Me Too”, în cazul în care au fost vreodată hărţuite sau agresate sexual.

Campania reprezintă o reacţie la scandalul sexual în care este implicat Harvey Weinstein, producător care susţine că toate relaţiile sexuale pe care le-a avut au fost consensuale.

Mesajul iniţial publicat de Alyssa Milano a primit peste 37.000 de comentarii, iar hashtagul „Me Too” s-a aflat între cele mai populare trenduri pe Twitter în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Pe Facebook, aproximativ 7 milioane de persoane discutau, luni după-amiaza, despre această campanie.

La campanie au participat şi personalităţi din industria divertismentului, precum Lady Gaga, actriţa premiată cu Oscar Anna Paquin şi actriţa Evan Rachel Wood, cunoscută pentru apariţia sa în ”Westworld”, care au povestit că au fost violate.

De asemenea, la campanie au participat bărbaţi care au spus că sunt victime ale agresiunii sexuale. Între aceştia se numără actorul Javier Munoz, cunoscut pentru apariţia sa în musicalul “Hamilton”, jucat pe Broadway.

Actrița Maia Morgenstern a postat şi ea pe Facebook un mesaj în care vorbește despre „tăcerea cu care a decis să se înconjoare o tânără prietenă”.

Sursă foto: Kuer.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii