Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgaria Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic

ro

05 Nov, 2023 08:19 1023 Marime text
foto: Pexels Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa sâmbătă din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic care afectează toată Bulgaria, victimele adăugându-se la cele 16 decese cauzate de furtuna Ciaran în Europa săptămâna aceasta, relatează AFP.

Un bărbat de 51 de ani a murit când un zid s-a prăbuşit asupra lui în satul Razvigorovo, lângă oraşul Şumen (est), a anunţat Ministerul de Interne bulgar.

A doua victimă este un bărbat de 67 de ani din oraşul Veliki Preslav, în aceeaşi regiune. Victima ar fi călcat pe un cablu electric deteriorat în timp ce se îndrepta spre casă în timpul furtunii, scrie Agerpres.ro.

O femeie a fost de asemenea spitalizată după ce a fost rănită de un copac care s-a prăbuşit peste ea într-o grădină publică în oraşul Şumen. Sute de pompieri, salvatori şi poliţişti au intervenit pentru a remedia situaţia după pagubele produse de aceste intemperii.

În mai multe regiuni din Bulgaria, furtuna a avariat acoperişuri şi a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, provocând întreruperi de curent electric în câteva zeci de sate.În oraşul Devnea a fost decretată parţial stare de urgenţă în urma furtunii.

Aceste noi intemperii survin la doar două luni după moartea a patru persoane în ploile torenţiale care au inundat o parte a coastei bulgare a Mării Negre, avariind poduri şi blocând mii de turişti.

Citește și:

Spectacolul natural al fulgerelor luminează cerul Constanței la început de noiembrie (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii