Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac Munchen „Autorul este un germano-iranian de 18 ani”. Printre răniţi, copii

ro

23 Jul, 2016 08:28 2103 Marime text
Ore marcate de panică, aseară, în Munchen, unde a fost declarată stare de urgență. Dacă aseară informaţiile la cald conturau o situaţie confuză, autorităţile germane încep să transmită clarificări.
 
Deşi aseară se vorbea la un moment de trei atacatori, conform unor noi date, doar un bărbat a deschis focul în fața unui mare centru comercial, la un restaurant McDonald's, deocamdată din motive necunoscute.
 
„Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen", care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia "de multă vreme" în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă. 

De asemenea, comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba. Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă. 

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis. 

Bilanțul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise şi 21 de persoane rănite, dintre care trei în stare foarte gravă. Totodată, printre răniți se numără şi copii.

Transportul public a fost reluat, însă evenimentele publice programate pentru astăzi au fost anulate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii