Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac la Paris. Doi morți. Mai multe persoane atacate. Cine revendică lovitura. Atacatorul a strigat "Allah Akbar". Ce spun oficialii Franței

ro

13 May, 2018 02:53 2933 Marime text
O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite sâmbătă seară în centrul Parisului de un individ înarmat cu un cuţit, care a fost împuşcat de poliţişti, a informat prefectura poliţiei, citată de AFP.

Agresiunea avut loc în Arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

Bărbatul a agresat cu cuţitul cinci persoane, dintre care una a încetat din viaţă, a anunţat prefectura poliţiei. Alte patru persoane au fost rănite: două au fost transportate "de urgenţă absolută" la spital, iar două "de urgenţă relativă", potrivit sursei.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute "sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui act odios", a scris el pe Twitter.
 
Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuţit comis sâmbătă seară la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relatează AFP.
 
"Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei" internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o "sursă din cadrul serviciilor de securitate" pentru Amaq, agenţia de presă a SI.
 
Individul care a ucis sâmbătă un trecător şi a rănit alte patru persoane în capitala Franţei, înainte de a fi împuşcat, a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) în cursul atacului său cu cuţitul, potrivit martorilor, a anunţat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secţia antiteroristă a parchetului, relatează AFP.
 
 "În acest stadiu şi pe baza unor mărturii că agresorul a strigat "Allah Akbar" atacând trecătorii cu cuţitul, şi ţinând cont de modul de operare, am sesizat secţia antiteroristă a parchetului din Paris", a declarat François Molins în faţa presei, în cartierul Operei.
 
 Ancheta este desfăşurată sub calificările de "asasinat" şi "tentativă de asasinat asupra persoanelor care deţin autoritate publică", "în legătură cu o acţiune teroristă", a precizat el.

Ea a fost încredinţată în comun brigăzii criminale a poliţiei judiciare din Paris, direcţiei generale a securităţii interne (DGSI) şi subdirecţiei antiteroriste (Sdat), a adăugat procurorul.

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns că Franţa plăteşte "încă o dată preţul sângelui", însă a dat asigurări că nu va ceda "niciun centimetru duşmanilor libertăţii".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii