Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac armat al unui român asupra companiei spaniole unde a lucrat. A rănit trei angajați și un polițist

ro

15 Dec, 2021 19:23 1609 Marime text
Un român, fost angajat al unei companii de pază din oraşul spaniol Tarragona, a fost împuşcat marţi seară, 14 decembrie, în timpul unei operaţiuni a trupelor speciale spaniole, după ce a rănit grav cu focuri de armă trei angajaţi ai respectivei companii şi apoi un poliţist şi s-a baricadat într-o casă abandonată, de unde a fost în final capturat rănit în urma unor schimburi de focuri cu forţele de ordine, scrie presa spaniolă.


Eugen Marin Sabău, în vârstă de 45 de ani, a pătruns marţi înarmat în jurul prânzului în sediul companiei unde a lucrat ca agent de pază şi a tras asupra unora dintre angajaţi, printre care şi directorul, care acum este internat în stare critică. Alţi doi angajaţi, un bărbat şi o femeie, sunt grav răniţi.



Purtând o vestă antiglonţ şi având mai multe arme asupra sa, atacatorul a fugit cu un autoturism, iar la un baraj al poliţiei - care s-a mobilizat imediat după ce a fost alertată - a forţat trecerea şi a deschis focul asupra poliţiştilor, rănind unul dintre ei.


Românul a găsit apoi la circa 20 de kilometri de locul atacului o casă abandonată, unde s-a baricadat.




Poliţia a încercat să negocieze cu el pentru a-l convinge să se predea, dar fără succes, aşa că agenţii au tras câteva focuri de avertisment pentru a-l intimida. El a ripostat şi a urmat astfel un schimb de focuri cu trupele speciale.

Rănit de un glonţ în urma acestei confruntări, românul a fost în cele din urmă imobilizat, dar am fost nevoie să fie transportat cu un elicopter la un spital din Barcelona şi starea sa este critică.


Nu este clară motivaţia atacului său, el acţionând aparent din răzbunare după ce a fost concediat sau după o dispută cu fostul angajator, înainte de a deschide focul asupra foştilor săi colegi având şi o ceartă cu aceştia.

 

Românul era membru al unui club de tir, surse din cadrul acestuia afirmând că poseda astfel o licenţă ce-i permitea să deţină până la şase arme, scrie Agerpres.


Foto captură video Twitter
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii