Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac aerian în Siria. Explozii la Damasc. Apărarea antiaeriană siriană a ripostat

ro

09 May, 2018 02:49 2657 Marime text
Un atac aerian israelian a lovit marţi seara o poziţie a armatei siriene din zona Kisweh, la sud de Damasc, a declarat agenţiei Reuters un comandant al alianţei regionale pro-guvernamentale din Siria, preluată de Agerpres.
 
Operaţiunea nu s-a soldat cu victime, precizează sursa citată.

 

Agenţia oficială de presă SANA a relatat că în zonă s-au auzit mai multe explozii, iar apărarea antiaeriană siriană a doborât două rachete israeliene.

Presa de stat din Siria acuză Israelul că a lansat rachete la scurt timp după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a denunţat acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a refuzat să comenteze "astfel de ştiri din străinătate".

 
Israelul ordonase marţi autorităţilor locale din Golan să pregătească adăposturile antiaeriene, deoarece a detectat "activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria". Armata israeliană este în stare de alertă de nivel ridicat şi a mobilizat rezervişti în aşteptarea unui atac, informează Reuters.
 
Generalul Gadi Eizenkott, şeful statului major al armatei israeliene, şi-a anulat participarea la o conferinţă anuală pe teme de securitate şi discută cu ministrul apărării, Avigdor Lieberman, şi cu alţi responsabili din domeniul securităţii, au declarat surse oficiale.
AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii