Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asistentul militar al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost arestat

ro

17 Jul, 2016 21:09 1540 Marime text
Colonelul Ali Yazici, asistentul militar persoanl al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a fost arestat astăzi de către autorităţile din Turcia. 

Acesta este bănuit de faptul că ar fi fost implicat în tentativa loviturii de stat prin care o facţiune militară a încercat să preia puterea.

Colonelul Yazici a ocupat începând din luna august acest post, atribuit în mod tradițional unui ofițer de rang înalt pe care președintele îl alege din trei nume propuse de Ministerul Apărării.

Yazici s-ar fi  aflat vineri seară în capitala ţării,  Ankara, așadar el nu îl însoțea pe președintele Erdogan, care atunci era în vacanță în stațiunea Marmaris, pe coasta Mării Egee, scrie agrepres.ro

Până în prezent au fost arestate peste 6.000 de persoane bănuite de implicare în tentativa de lovitură de stat, dintre care circa jumătate sunt militari, inclusiv generali și alți ofițeri de rang înalt. Printre ei se numără opt generali din Forțele Aeriene și comandanții Armatelor a 2-a și a 3-a, precum și comandantul bazei de la Incirlik.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii