Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata ucraineană a confirmat luni moartea unui general separatist pro-rus

ro

06 Jun, 2022 09:26 1160 Marime text
Ucraina. Foto cu rol ilustrativ: Facebook/Vitalie CojocariArmata ucraineană a confirmat luni moartea unui general separatist pro-rus.

Confirmarea vine după ce seara trecută o informaţie în această privinţă fusese difuzată de postul de televiziune public rus, relatează luni DPA, conform Agerpres.ro.

Comandatul Corpului de armată 1 al aşa-numitei 'Republici Populare Doneţk', generalul-maior Roman Kutuzov, a fost ''oficial denazificat şi demilitarizat'', a anunţat duminică noaptea Administraţia pentru comunicaţii strategice a forţelor armate ucrainene, potrivit site-ului de ştiri Ukrainska Pravda.

Kutuzov a fost ucis în timp ce conducea un atac rus în apropierea oraşului Popasna, din regiunea Lugansk situată în estul Ucrainei. Anterior, armata ucraineană a raportat că ofensiva rusă eşuase şi că inamicul fusese nevoit să se retragă cu ''pierderi considerabile''.

Mai mulţi generali ruşi şi-au pierdut viaţa de la începerea invadării Ucrainei, în 24 februarie, deşi Moscova nu a confirmat decât moartea a patru generali. Ucraina a anunţat la un moment dat că şapte generali ruşi fuseseră ucişi în lupte, dar ulterior s-a dovedit că doi dintre ei erau în viaţă.

Duminică, Ministerul Apărării ucrainean a avertizat cu privire la posibile noi atacuri ruse cu rachete împotriva capitalei Kiev.

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii