Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestări şi poliţişti răniţi în Germania şi Olanda, cu prilejul sărbătoririi Anului Nou

ro

01 Jan, 2024 19:17 923 Marime text
Foto: Pixabay
  • Aproape 400 de oameni au fost arestaţi în timpul festivităţilor de Anul Nou de la Berlin, mare parte ca urmare a folosirii în mod periculos a artificiilor, care a determinat rănirea mai multor poliţişti, a anunţat luni poliţia germană, transmite dpa.
     
Aproape 400 de oameni au fost arestaţi în timpul festivităţilor de Anul Nou de la Berlin, mare parte ca urmare a folosirii în mod periculos a artificiilor, care a determinat rănirea mai multor poliţişti, a anunţat luni poliţia germană, transmite dpa, conform Agerpres.

În total au fost răniţi 54 de ofiţeri de poliţie, 30 dintre ei din cauza materialelor pirotehnice, iar opt dintre răniţi nu şi-au mai putut continua misiunea, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Anja Dierschke.

Au fost operate 390 de arestări şi au fost lansate 720 de anchete în legătură cu incidente produse în cursul nopţii, a menţionat ea.

Şi în Olanda au fost operate în cursul nopţii aproape 200 de arestări în diferite oraşe, dar ca urmare a unor acte de vandalism care au transformat sărbătoarea Anului nou într-o noapte de revolte, a consemnat agenţia ANP preluată de dpa.

Câteva zeci de poliţişti au fost răniţi, au menţionat pentru ANP surse ale poliţiei.

Revoltele au fost „complet inacceptabile”, a subliniat Peije de Meij, coordonatorul operaţiunilor poliţiei din noaptea de revelion.

În mai multe locuri, inclusiv la Amsterdam, forţele de ordine s-au confruntat cu „mari grupuri de oameni purtând cagule şi care căutau o confruntare cu poliţia”, a adăugat acesta. 


Citește și:
Iranul a infirmat luni acuzaţia SUA că o dronă lansată din Iran a lovit lovit un cargou care transporta substanţe chimice în Oceanul Indian

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii