Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul din Viniţa a fost distrus de atacuri ruseşti (VIDEO)

ro

06 Mar, 2022 15:32 1623 Marime text
Imagine surprinsă după atac Foto Captură video TwitterAtacuri ruseşti au distrus duminică, 6 martie, aeroportul din oraşul Viniţa, situat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de Kiev, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.



''Tocmai am fost informat despre lovituri cu rachete împotriva Viniţa'', un oraş cu o populaţie de aproape 370.000 de locuitori, a declarat Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram. ''Aeroportul a fost complet distrus'', a adăugat el, citat de AFP.

 

Soldaţii ucraineni au întărit duminică apărarea în jurul Kievului, săpând tranşee, blocând drumuri şi colaborând cu unităţi de apărare civilă, în timp ce forţele ruseşti au bombardat zona înconjurătoare şi au atacat oraşele şi satele din apropiere, relatează Reuters.

În timp ce forţele armate şi voluntari civili săpau tranşee, mii de oameni continuau să încerce să fugă din oraşul de 3,4 milioane de locuitori, pe măsură ce se răspândeau temerile privind un atac la scară largă.

 

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie şi şi-a concentrat cele mai puternice atacuri în sudul şi estul ţării, asediind oraşe precum Mariupol şi Harkov cu focuri de artilerie şi atacuri aeriene şi provocând pagube şi victime importante.



Kievul a fost ferit până acum de bombardamente grele, dar lupte intense au avut loc în oraşele şi satele din jur, iar Ministerul rus al Apărării a publicat duminică imagini cu unele dintre vehiculele sale militare cu şenile care se deplasează în apropierea capitalei.



O înregistrare video furnizată de forţele ucrainene, realizată sâmbătă în regiunea Kiev, arată eforturile ucrainenilor de a apăra capitala: saci de nisip şi plăci de beton au fost îngrămădite pe un drum principal, în timp ce soldaţii ucraineni verificau cu atenţie maşinile care treceau.


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii