Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident cumplit în Peru. Zeci de persoane au murit după ce un autocar a căzut în mare. Operațiunile de salvare suspendate din cauza mareei

ro

03 Jan, 2018 08:26 1709 Marime text
Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi în Peru când un autocar a căzut de pe o faleză înaltă de 100 de metri după ce fusese percutat de un camion pe o autostradă de-a lungul coastei Pacificului, a anunţat poliţia, citată de AFP și Agerpres.ro 
 

"Căderea unui autocar a făcut cel puţin 48 de victime", a declarat poliţia într-un comunicat publicat pe site-ul internet al Ministerului peruan de Interne, care a precizat că recuperarea corpurilor a fost suspendată la căderea nopţii din cauza valurilor puternice ale mareei.

 
Accidentul a avut loc la ora locală 11:43 (16:43 GMT) într-un loc numit "virajul diavolului", la 45 de km nord de Lima, a declarat presei colonelul Dino Escudero, şeful poliţiei rutiere.
 
La bordul autocarului se aflau 55 de pasageri şi doi şoferi, maşina îndreptându-se spre capitala peruană după ce plecase din oraşul Huacho (centru), situat la 130 km de aceasta.
 
Doar şase ocupanţi ai autocarului au fost găsiţi în viaţă şi spitalizaţi, dintre care patru se află în stare gravă.
 
Autocarul a căzut de la înălţimea de 100 de metri şi s-a zdrobit de stâncele aflate la poalele falezei, pe malul oceanului.
 
Echipele de intervenţie, dintre care unele au fost aduse cu elicopterele la faţa locului şi altele au coborât de pe faleză cu ajutorul corzilor, au fost nevoite să-şi întrerupă căutările la căderea nopţii din cauza mareei. 
 

"Este foarte dureros pentru ţară să sufere un accident atât de grav. Solidaritatea mea profundă faţă de durerea familiilor", a scris pe Twitter preşedintele Pedro Pablo Kuczynski.


Sursa: Agerpres.ro 
Sursa foto: Google Maps 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii