Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABBA a lansat, după o absenţă de aproximativ patru decenii, albumul „Voyage”. Fanii au stat la cozi pentru a-l achiziționa (VIDEO)

ro

05 Nov, 2021 14:19 1811 Marime text
  • Noul album ABBA este disponibil pe CD, vinil şi - pentru a respecta tradiţia anilor 1970 - casetă audio.
Mare bucurie în rândul fanilor legendarei trupe ABBA. Fanii grupului au aşteptat cu nerăbdare să cumpere primul album pe care trupa suedeză l-a lansat după o pauză de 40 de ani.

Noul album ABBA este disponibil pe CD, vinil şi - pentru a respecta tradiţia anilor 1970 - casetă audio.

La Berlin, de exemplu, admiratorii formaţiei suedeze au îndurat o ploaie persistentă în faţa Dussmann, un important magazin specializat în produse muzicale şi cărţi, care a organizat joi seară o vânzare promoţională începând de la ora locală 23:59.

Primii fani care au cumpărat noul album ABBA au exprimat opinii pozitive despre acest material discografic prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare în primele ore ale zilei de vineri, scrie agerpres.ro. 

Despre îndrăgita formație ABBA

ABBA este o formație suedeză de muzică pop activă din 1972 până în 1982, reunindu-se în 2018. Trupa este formată din muzicienii Benny Andersson și Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog. Cei patru au dominat clasamentele muzicale mondiale între mijlocul anilor 1970 și începutul anilor 1980.

Titulatura formației ABBA este un acronim, provenind de la inițialele prenumelor celor patru protagoniști: Agnetha Falkstog, Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus si Anni-Frid Lingvstad, scrie wikipedia.org. 

Grupul a vândut peste 370 de milioane de înregistrări până în prezent.

ABBA este de asemenea primul grup pop din Europa continentală care s-a bucurat de mare succes în clasamentele lumii anglofone (în principal în Regatul Unit, Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă), iar ca urmare a popularității sale enorme li s-au deschis apoi și ușile scenelor Europei continentale.

Primele succese

Formația a fost înființată în 1971, iar numele ABBA, provenit din alăturarea inițialelor componenților, a aparut în 1973. În acest an, formația a intrat în selecțiile suedeze pentru Eurovision, cu melodia Ring-Ring, care s-a clasat pe locul 3. Melodia și albumul cu același nume intră pe pozițiile de top ale Suediei, devenind hit și în câteva țări europene.Formația ABBA în 1974.

Un an mai târziu, pe 6 aprilie 1974, grupul a participat la concursul Eurovision desfășurat la Brighton, în Marea Britanie, unde a câștigat detașat cu piesa Waterloo.

Audiența a fost estimată la 500 de milioane de telespectatori. În țările europene melodia s-a instalat în clasamente pe locul întâi, iar în Statele Unite a înregistrat un loc 6, o adevărată performanță ținând cont de faptul că la acea dată festivalul Eurovision era practic necunoscut peste ocean.




Sursa foto- video: Facebook/ ABBA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii