Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Carnavalul de la Veneția. Tematica este dedicată lui Marco Polo

ro

28 Jan, 2024 11:34 678 Marime text
Sursa foto: Wikipedia

 
  • Petrecăreţi deghizaţi, măşti şi costume colorate: sâmbătă, Veneţia a dat startul festivităţilor pentru carnavalul său, unul dintre cele mai faimoase şi mai fotografiate din lume, care anul acesta îl va omagia pe Marco Polo, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cu tematica „Spre Orient. Incredibila călătorie a lui Marco Polo", ediţia din 2024 îi invită pe vizitatori într-o "călătorie fantastică" pe urmele exploratorului veneţian (1254-1324), pentru a marca cea de-a 700-a comemorare a morţii sale.
 
Acoperit de o ceaţă groasă, „Oraşul Dogilor" a asistat la apariţia primelor deghizări, împodobite cu măşti şi costume colorate, marcând începutul perioadei de pre-carnaval înainte de startul oficial, pe 3 februarie.

Pe lângă adunările şi spectacolele de stradă, acest weekend va fi marcat, duminică, de procesiunea de bărci tradiţionale care vor defila de-a lungul Canal Grande până la Podul Rialto, privite de mii de turişti.
 

„În ultimii ani, am avut plăcerea de a aduce bucurie turiştilor care îmi cer o fotografie ca suvenir", a declarat pentru AFP Andrea Vianello, un locuitor din Veneţia, purtând o mască albă şi o pălărie cu pene de aur.


Carnavalul veneţian, care atrage mulţimi uriaşe în fiecare an, urmează să se desfăşoare până pe 13 februarie, data sărbătorii de Mardi Gras, care marchează ultima zi înainte de Postul Paştelui.
 
Această petrecere populară ar fi fost creată la Veneţia în 1162, în urma unei victorii militare. După ce a căzut în desuetudine timp de decenii, festivalul a fost readus în actualitate de municipalitatea italiană în 1980.

Festivităţile îi permit Veneţiei să devină un oraş extrem de animat în plin sezon de iarnă şi sunt punctate de petreceri de seară la care participanţii poartă măşti şi costume.
 
 Citește și
Accident cumplit în apropiere de Veneția! Mai multe persoane au murit! Anunțul MAE
 
 
 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii