Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:01 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Unirii la Constanța. Unde se organizează și cine participă

ro

24 Jan, 2021 03:25 972 Marime text
  • La Constanța, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Piața Ovidiu, începând cu ora 11.00.

Actul istoric realizat la 24 ianuarie 1859 prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza la conducerea celor două Principate Române, a marcat începutul evoluției României moderne, iar armata era considerată de autoritățile Moldovei și Valahiei instituția menită să contribuie la dobândirea independenței și să garanteze existența viitoare a noului stat, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Navale.
 
Pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, apărarea națională a reprezentat o preocupare cardinală și, în scurt timp, a inițiat procesul de unificare organizatorică a armatelor celor două Principate, acest lucru reprezentând primul pas către unirea definitivă a țărilor surori.    
 
Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, militarii din Forţele Navale Române participă astăzi, la ceremoniile organizate în garnizoanele Constanța, Brăila și Tulcea.
 
La Constanța, marinarii militari vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Piața Ovidiu, începând cu ora 11.00.
 
Tot aici va fi primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, însoțit de viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, precum și de consilierii personali ai acestuia.
 
Vor participa Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, care va transmite un mesaj, precum și prefectul județului Constanța, Ioan-Silviu Coșa, care va primi onorul de la Garda de Onoare organizată în cinste evenimentului.
 

Ca întotdeauna la astfel de evenimente va fi prezentă și fanfara Statului Major al Forțelor Navale dirijată de colonel dr. Cornel Ignat.
 
La Tulcea militarii vor participa la activitatea aniversară care se va organiza la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, iar la Brăila, marinarii vor participa la ceremonia organizată în Piaţa Independenţei, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la ora 11.00.

 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii