Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ziua porţilor deschise pentru copii”, la structurile Gărzii de Coastă

ro

01 Jun, 2013 00:00 1049 Marime text
Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită şi la structurile Gărzii de Coastă din judeţele Constanţa şi Tulcea, care îşi vor deschide porţile pentru o serie de manifestări dedicate celor mici.

Grupul de Nave Constanţa va fi vizitat de elevi şi profesori de la două şcoli generale din municipiul Constanţa, iar la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea vor fi organizate o serie de exerciţii demonstrative.
Ieri, în intervalul orar 10.00 - 12.00, sediul Grupului de Nave Constanţa a fost vizitat de un grup de 32 de copii ai Şcolii Generale nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa, în cadrul unei acţiuni prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului. Elevii, însoţiţi de un grup de profesori şi părinţi, au vizitat nava amiral „Ştefan cel Mare” a Poliţiei de Frontieră Române şi o navă de patrulare şi supraveghere maritimă, fiindu-le prezentate modalităţile prin care Garda de Coastă îşi îndeplineşte misiunea de control şi supraveghere a frontierei de stat la Marea Neagră.
Azi, începând cu ora 10.00, navele din componenţa Grupului de Nave Constanţa vor primi vizita altor 30 de elevi şi profesori de la Şcoala Generală nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanţa.
Ziua Internaţională a Copilului va fi marcată, în intervalul orar 10.00 - 13.00, şi la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, care va organiza „Ziua porţilor deschise“ pentru copii.
Copiilor li se vor prezenta tehnica din dotare şi modul în care aceasta poate fi folosită în desfăşurarea activităţilor specifice. Totodată, se vor face scurte demonstraţii, în  care cei mici vor participa alături de poliţiştii de frontieră la interceptarea şi imobilizarea unui grup de migranţi, precum şi la o misiune de patrulare cu autospeciala Nissan Terano şi cu ATV-ul Arctic Cap. De asemenea, vor putea urmări exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu şi vor  participa la un atelier criminalistic.
Scopul acestor manifestări organizate de Garda de Coastă este conştientizarea de către copii şi de către cadrele didactice a importanţei activităţilor desfăşurate de Poliţia de Frontieră Română în zona de competenţă a judeţelor Constanţa şi Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii