Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:08 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Constanţa

ro

19 Oct, 2012 01:00 1546 Marime text
tribunal-palatuldejustitie.jpgÎn Planul de acţiune pentru reforma sistemului judiciar, în cadrul capitolului „Asigurarea transparenţei actului de justiţie", s-a stabilit organizarea anuală a manifestărilor de tipul „uşilor deschise".

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfăşoare anual la data de 25 octombrie, zi cu o semnificaţie deosebită, în care se sărbătoreşte şi Ziua Europeană a Justiţiei Civile.

Scopul acestei acţiuni este de a face cunoscută în rândul cetăţenilor activitatea instanţelor judecătoreşti, de a-i familiariza pe aceştia cu modul de desfăşurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educaţii juridice şi al realizării prevenţiei faptelor antisociale. Totodată, se urmăreşte conştientizarea cetăţenilor că instanţele de judecată desfăşoară o activitate de interes public în folosul cetăţenilor.

tribunal-palatuljustitiei.jpgÎn acest context, o deosebită importanţă o are implicarea liceenilor şi studenţilor care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral.

În limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu studenţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii