Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a Republicii Armenia, marcată la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

21 Sep, 2022 09:06 1331 Marime text
 
Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Armenia, Uniunea Armenilor din România, Sucursala Constanța, alături de reprezentanți ai autorităților locale  marchează acest moment miercuri, 21 septembrie, la Muzeul de Istoria Națională și Arheologie.

Cu această ocazie, drapelul Armeniei va fi arborat, alături de drapelul României pe fațada muzeului.

La eveniment este prezent președintele CJC, Mihai Lupu. 
Mihai Lupu, președinte CJC
Muzeul de Istorie Natională și Arheologie Constanța reprezintă epicentrul multicultralității spațiului dobrogean. Pentru această valență a sa, armenii din Constața l-au ales ca emblemă pentru marcarea Zilei Naționale a Republicii Armenia, astăzi, 21 septembrie.

Steagurile naționale ale Armeniei și României au fost ridicate pe fațada muzeului pentru a omagia această zi importantă pentru armenii de pretutindeni. Drapelele, fiecare în mărime de 24mp, reprezintă un simbol de unitate, de prietenie și prețuire pe care cele de popoare le-au creat de-a lungul anilor.

Această inițiativă, prima în istoria recentă a Constanței, este menită să sublinieze importanța pe care comunitatea armeană constănțeană o are în spațiul multietnic dobrogean și totodată să reliefeze prezența sa activă, sub toate fațetele în viața  culturală a orașului.



Președintele Asociației Armenilor este și el prezent la eveniment. 

Avem aceasta întâlnire azi, de ziua armenilor, ca să punem o etichetă de bună înțelegere între comunitățile din Constanța. Aici în Constanța, e un mozaic intercultural care funcționează exemplar., spune cu mândrie  Președintele Asociației Armenilor .


Mihai Lupu vorbește despre comunitatea armenilor. 
 

Comunitatea armenilor este deosebită și a contribuit la patrimoniul nostru interetnic. România a fost primul stat care a recunoscut independența poporului armean. Eu, ca reprezentant al Consiliului Local, îi asigur pe armeni de ajutorul nostru pentru păstrarea identității lor culturale., spune Lupu. 


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii