Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi solicitantă pentru pompierii din toată țara. Misiuni desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore

ro

26 May, 2022 10:16 1102 Marime text
Intervenții ale pompierilor, în acest weekend, foto: IGSU

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore.
 
În cursul zilei de ieri, (25.05.2022), în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 15 localități din 5 județe (AG, CS, CJ, MS și TM) unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 25 de curți.
 
De asemenea, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 11 imobile (8 blocuri, 2 case și o instituție publică), cât și pentru degajarea a 32 copaci, fiind afectate 7 autoturisme.
 
O situație deosebită s-a înregistrat în județul Arad, unde pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu provocat de un fulger la un acoperiș de casă din localitatea Pecica. Focul a fost stins cu promptitudine de echipajele de intervenție fără a fi înregistrate victime.
 
La această oră se intervine pentru degajarea de arbori căzuți pe carosabil în municipiul Timișoara.
 
Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.
 
Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 73 de incendii, precum și în alte 164 intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma evenimentelor rutiere, 1 persoană și-a pierdut viața în ultimele 24 de ore.
 
Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, 1.193 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (285), urmată de județele Timiș (68), Mureș (55), Cluj (47) și Sibiu (47).
 
În perioada de referință, au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT: 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov și Vrancea ;  1 mesaj privind deversarea controlată a apei din constricții hidrotehnice, în județul Argeș; 8 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele Arad, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Maramureș și Timiș.
 
Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.
 
Astfel, în data de 25.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 378 de pompieri și 202 mijloace tehnice.
 
Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii