Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii locali, în urma unei acțiuni desfășurate pe mai multe zone din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

07 Feb, 2023 12:33 1345 Marime text

Sursă fotografie: DGPL Constanța

O acțiune desfășurată de polițiștii locali împreună cu cei ai Secției 4 și 5, din cadrul IPJ Constanța, și jandarmii Grupării Mobile „Tomis“, în cursul săptămânii trecute, s-a încheiat cu aplicarea a 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.400 de lei. Zonele Palas, Brătianu, Baba Novac, Compozitori, CET, Anda, KM 4-5, Inel 2, sunt doar câteva din zonele în care polițiștii au acționat cu preponderență. 

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța, săptămâna trecută, polițiștii locali împreună cu cei ai Secției 4 și 5 Poliție din cadrul IPJ Constanța și  jandarmii Grupării Mobile „Tomis” au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.  
 
„S-a acționat cu preponderență în următoarele zone: Palas, Brătianu, Baba Novac, Compozitori, CET, Anda, KM 4-5, Medeea, KM 5, KM 4, Viile Noi, Poarta 6, Inel II, zona calea ferată cuprinsă între str. Caraiman și intrare port Poarta 6, etc. 
 
În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 291 persoane, din care 8 apelau la mila publicului. 
 
Oamenii legii au verificat 61 de autoturisme, 3 sisteme de securitate, 40 de operatori economici și au încheiat 40 de note de constatare. 
 
S-au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale în valoare de 35.400 lei și s-au dispus 6 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială“ - au mai precizat reprezentanții DGPL Constanța. 
 
Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale apelare la mila publicului, consum de alcool pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, pe domeniul public, depozitarea de bunuri pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber. 
 
Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat. 
 
„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“, au transmis reprezentanții de la Direcția Generală Poliția Locală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii