Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane salvate de salvamontiști în prima zi din 2024

ro

02 Jan, 2024 09:29 700 Marime text
Foto: facebook/Salvamont SibiuPrima zi din an a fost o zi cu zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului și saniusului, dar și cu persoane rătăcite, accidente de ATV sau accidentate în zona alpina înaltă., conform reprezentanților Salvamont România.

„In aceasta perioada de varf a sezonului de iarna serviciile Salvamont România au lucrat cu efective maxime și au reușit un grad de răspuns de 100% la toate apelurile de urgență“ - au mai precizat reprezentanții Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 38 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:
[☎] 9 apeluri pentru Salvamont Predeal,
[☎] 7 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
[☎] 5 apeluri pentru Salvamont Sibiu,
[☎] 4 apeluri pentru Salvamont Gorj,
[☎] 3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
[☎] 2 apeluri pentru Salvamont Harghita,
[☎] 1 apel pentru Salvamont Cluj,
[☎] 1 apel pentru Salvamont Prahova,
[☎] 1 apel pentru Salvamont Maramureș,
[☎] 1 apel pentru Salvamont Județul Brașov
[☎] 1 apel pentru Salvamont Dâmbovița,
[☎] 1 apel pentru Salvamont Rașnov,
[☎] 1 apel pentru Județul Alba,
[☎] 1 apel pentru Județul Argeș,

„În cazul acestor intervenții au fost salvate 36 persoane, dintre acestea 16 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană. Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!“ - au mai precizat salvamontiștii. 


Conform Salvamont Sibiu, în zona Balea Lac salvamontistii au intervenit pentru acordarea de prim ajutor a unei victime care a cazut si alunecat aproximativ 50 m dinspre Saua Capra spre Lacul Balea.

„Aceasta a scăpat doar cu o luxație de umăr. Victima mai era însoțită de o persoana care a solicitat sprijinul salvamontistilor pentru a coborî în siguranță. O a doua interventie în zona Lacului Balea a fost pentru acordarea de prim ajutor si transport a unei victime cu suspiciune de fractura bazin după ce a alunecat și cazut. Victima a fost coborâtă cu telecabina și predata la ambulanta. În zona schiabilă s-a intervenit pentru 3 persoane, 2 care acuzau durereri lombare în urma unor căderi și a treia victimă cu o suspiciune fractura a unui deget la membru superior“ - au mai precizat reprezentanții salvamont Sibiu.

Citește și: 

Salvamont RomâniaZeci de apeluri în 24 de ore; au fost salvate 60 de persoane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii