Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii IPJ Constanța! Ce nereguli au fost constatate

ro

10 Sep, 2023 14:12 708 Marime text
Foto: facebook/DGPMBPolițiștii IPJ Constanța au aplicat mai multe amenzi în cadtrul unor acțiuni în județul Constanța. 

Potrivit IPJ Constanța, la data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța– Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 17.000 de lei, dintre care 38 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și a fost retras 1 certificat de înmatriculare.
 
La data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 de lei.
 
La data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității deținerii unor categorii de arme.

Astfel, au fost verificați la domiciliu 7 deținători de arme.
În urma neregulilor constatate, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 2 arme.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune.

Exemplu:

Polițiștii au identificat un bărbat, de 60 de ani, care deținea două arme neletale, având permisul de armă cu termenul de valabilitate expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
 
La data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța -Secția 3 Poliție au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de apoximativ 2.000 de lei.
 
La data de 8 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la O.U.G 195/2002, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Exemplu:

La data de 8 septembrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 60 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Medgidiei, din comuna Cuza Vodă, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța -Secția 5 Poliție au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.000 de lei.
 
La data de 7 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 la Legea 61/1991 și 1 la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 2.000 de lei.
 
La data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa au desfășurat o acțiune pentru prevenirea faptelor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 la Legea 61/1991 și 9 la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 8.000 de lei.
Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 8 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea traficului de droguri sau alte substanțe interzise.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 1.000 de lei.

Citește și: 

Razie de amploare a polițiștilor în municipiul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii