Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece tineri din Costineşti şi Mamaia, prinşi de jandarmi cu droguri

ro

18 Aug, 2014 00:00 1820 Marime text
Weekend-ul trecut, zece tineri au fost prinşi pe litoral cu substanţe etnobotanice.
 
Astfel, vineri, 15 august, la ora 1.30, un echipaj de jandarmerie, aflat în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Costineşti, pe faleză, a observat o persoană în vârstă de 20 de ani, care a deschis un pliculeţ din plastic transparent, conţinând mai multe pastile. La vederea militarilor, aceasta a început să se agite, a aruncat pe jos o pastilă şi a mărit ritmul de mers. În momentul în care a fost somată, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea.
Asupra persoanei, jandarmii au mai găsit, în buzunarul de la pantaloni, plicul ce conţinea alte 13 pastile cu formă ovală, de culoare roşie. Persoana în cauză a declarat că sunt pastile de MDA şi că le-a cumpărat de la o persoană din Constanţa, contravaloarea uneia fiind de 30 de lei.

De asemenea, sâmbătă dimineaţa, la ora 1.00, jandarmii au surprins doi tineri, de 23 şi 26 de ani, care-şi confecţionau ţigarete artificiale, folosind plicuri în care se aflau substanţe vegetale de culoare verde şi albă.
 
Tot sâmbătă, ora 13.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în nordul staţiunii Mamaia, în apropiere de plajă, a observat, de această dată, şapte persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (joint-uri). La vederea militarilor, cei şapte, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, au început să se agite, trei dintre ei au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Ei au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.
Asupra acestora, jandarmii au mai găsit, în buzunarele de la pantaloni, şase pastile de culoare violet, cinci pacheţele de staniol cu substanţă vegetală şi un dispozitiv metalic tip grinder, cu ajutorul căruia au mărunţit substanţele halucinogene pentru a le folosi la prepararea ţigaretelor. Tinerii au declarat că au cumpărat pastile - ecstasy - de la o persoană din Năvodari. Joint-urile, pacheţelele şi pastilele de ecstasy găsite asupra tinerilor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Cu substanţe etnobotanice, în apropiere de Podul de la Butelii

Şi în timpul săptămânii trecute, jandarmii au prins alţi patru tineri ce deţineau substanţe etnobotanice. Mai precis, miercuri, 13 august, la ora 23.00, ei au surprins, în apropierea Podului de la Butelii din Constanţa, patru tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani care aveau asupra lor 16 plicuri cu substanţă vegetală de culoare verde. Plicurile şi pastilele găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în vederea continuării cercetărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii