Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece firme pe butuci Ferţu, presupusul protejat al Gărzii, atacă Poliţia

ro

02 Sep, 2011 00:00 3600 Marime text
cap_3.jpgO nouă belea pentru afaceristul de pomină al Constanţei, Alexandru Ferţu, despre care se spune că avea Garda şi Poliţia la picioare când era „pe val". Cu proces deschis împotriva sa la Bucureşti de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o evaziune fiscală de proporţii şi cu alte zeci de dosare de executare silită la Constanţa pentru firmele în care este asociat, Ferţu s-a luat la harţă cu Poliţia Rutieră pentru că l-a lăsat fără permis.

Procesul intentat de particular Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Rutier a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa. Dosarul a primit numărul 22645/212/2011 şi are ca obiect o plângere contravenţională formulată împotriva procesului-verbal de constatare cu seria CC 9391814. Alexandru Ferţu este petentul, iar IPJ Constanţa prin Serviciul Rutier este intimat. Procesul este programat să înceapă pe data de 9 ianuarie 2012, la completul C23 al Secţiei civile a instanţei, de la ora 12.30. Numele lui Ferţu a făcut înconjurul ţării în toamna anului trecut, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut încătuşarea sa, acuzându-l de un prejudiciu de circa 4,6 milioane de euro. Luat pe sus şi dus în capitală peste noapte, încătuşarea afaceristului cu 11 firme a luat pe nepregătite lumea gardiştilor constănţeni, dar i-a surprins neplăcut, potrivit unor surse, şi pe anumiţi poliţişti constănţeni de la Transporturi. Se vorbea la momentul respectiv că ancheta DNA ar viza inclusiv corupţia de la Garda Financiară şi de la Poliţia Transporturi Constanţa. Şi totuşi, iureşul DNA anti-Ferţu a trecut prin Constanţa fără să clatine cele două instituţii despre care se spunea că ar avea strânse legături cu particularul arestat. În prezent, numele lui Alexandru Ferţu figurează în continuare în datele oficiale în 11 societăţi comerciale.

Afaceri falimentare

Bilanţul este însă unul trist: din cele 11 afaceri, zece par puse pe butuci, aflându-se fie în insolvenţă, fie în faliment, dizolvare judiciară sau chiar fiind urmărite penal. O singură societate pare la acest moment să funcţioneze fără probleme, iar aceasta este Tera-Toria SRL Topraisar, înfiinţată în anul 2005. Celelalte firme cu probleme ale lui Ferţu sunt Sargesta SRL Năvodari, înfiinţată în 1998 şi cu activitatea întreruptă temporar, Total Doryon SRL din Valu lui Traian, aflată în faliment din mai 2011 şi faţă de care s-a început urmărirea penală, Lexi Steel SRL Constanţa, aflată în dizolvare judiciară, precum şi Miga Trans Constanţa, aflată în insolvenţă şi faţă de care s-a început urmărirea penală. De asemenea, Ferţu mai figurează în Autoconstanţa SRL din Valu lui Traian, aflată tot în insolvenţă, în Agro Diesel Constanţa, în privinţa căreia este menţionată o hotărâre de dizolvare judiciară de la sfârşitul anului trecut şi în Wind Energy Production 2008 SRL Constanţa, aflată în faliment din iunie 2011. Nu în ultimul rând, numele lui Ferţu este legat şi de N & H Energy SRL Constanţa, în legătură cu care, de asemenea, este menţionată o hotărâre de dizolvare judiciară, la fel ca în cazul firmei All - Energy SRL Constanţa. În ceea ce priveşte ultima firmă a lui Ferţu, IGM Tourism Investments SRL, în legătură cu aceasta este menţionată o hotărâre a adunării generale privind dizolvarea, din 1 iulie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marcel 08 Apr, 2018 13:09 stai linistit ca copii lui sunt mandri de el si il iubesc
  • necunoscut dar f.cunoscut 09 Sep, 2011 21:41 nu permisul trebuia ridicat,ci impuscat, la cate delapidari a efectuat si efectueaza in continuare sub diferite firme conduse de el(dar sub alti administratori si aociati)si mai grav e ca a inselat oameni de valoare cu f.multi bani si acum se ascunde dumnezeu stie pe unde si pe cine mai inseala,dar intr-o zi va plati cu varf si indesat ,pacat de copiii care sigur va plati pentru un tata iresponsabil,daca poate fi numit tata acest neom. sunt f.multe de spus la adresa aestuia.