Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor să revină la Constanţa, dar nu-i lasă Direcţia Judecătorii Coadă şi Marin, cu transferul pe masa CSM-ului

ro

26 May, 2012 01:41 1733 Marime text

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în şedinţa din 29 mai solicitările de transfer formulate de mai mulţi magistraţi.

Printre aceştia se numără şi fostul vicepreşedinte al Tribunalului Constanţa, judecătorul Ciprian Coadă, care a solicitat CSM-ului să-i aprobe transferul de la Curtea de Apel Craiova, unde îşi desfăşoară activitatea în prezent, fie la Curtea de Apel Constanţa, fie la Tribunalul Constanţa. Totuşi, Direcţia Resurse Umane şi Organizare a Consiliului Superior al Magistraturii a propus respingerea cererii de transfer.

Un alt judecător care vrea să revină la instanţele constănţene este magistratul Alina Elena Marin, fost şef delegat al Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, care a cerut să i se aprobe transferul de la Tribunalul Bucureşti, unde a fost transferată spre sfârşitul anului trecut, fie la Tribunalul Constanţa, fie la Judecătorie. În documentele Consiliului Superior al Magistraturii se arată că fostul vicepreşedinte al Tribunalului Constanţa are o vechime în funcţie de 14 ani şi şapte luni, iar ceea ce îl împinge să ceară transferul la Constanţa sunt motive de ordin personal. Totuşi, deşi magistratul a primit aviz favorabil pentru transfer de la Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Constanţa, dar şi Tribunalul Constanţa, Direcţia Resurse Umane şi Organizare a Consiliului Superior al Magistraturii a propus respingerea cererii de transfer întrucât „la Curtea de Apel Constanţa, posturile vacante sunt indisponibilizate pentru concursul de promovare". De asemenea, DRUO a mai motivat respingerea şi prin prisma numărului posturilor vacante şi temporar vacante de la Curtea de Apel Craiova, dar şi ţinând cont de vechimea în grad la instanţa de la care judecătorul constănţean cere transferul, respectiv cinci luni.

Motive similare şi pentru judecătoarea Marin

La rândul său, judecătoarea Alina Elena Marin a primit şi ea o propunere de respingere a cererii de transfer din partea Direcţiei Resurse Umane şi Organizare a CSM. Motivele invocate în cazul său de reprezentanţii DRUO au fost similare celor pe care Direcţia le-a ridicat în cazul magistratului Coadă. Mai exact, DRUO a propus respingerea transferului judecătoarei Marin pentru că „la Tribunalul Constanţa, posturile vacante sunt indisponibilizate pentru concursul de promovare" şi a atras atenţia asupra numărului posturilor vacante şi temporar vacante la Tribunalul Bucureşti, dar şi asupra vechimii în grad a judecătoarei la instanţa de la care solicită transferul, respectiv cinci luni. Nu în ultimul rând, este de precizat că sunt şi judecători care vor să plece din Constanţa, cum este cazul magistratului Costin Smarandi, care a solicitat CSM-ului să-l transfere de la Judecătoria Constanţa la Judecătoria Oneşti, din raza Curţii de Apel Bacău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii