Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:12 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul Iulian Olteanu, de la Mereni, condamnat definitiv

ro

25 Apr, 2016 00:00 1282 Marime text

 
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa şi de apelantul Iulian Olteanu împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Constanţa.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Constanţa şi, rejudecând, au dispus condamnarea lui Iulian Olteanu, viceprimarul comunei Mereni, judeţul Constanţa, la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
De asemenea, magistraţii i-au aplicat lui Iulian Olteanu pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de un an.
 
Pe durata termenului de supraveghere, Iulian Olteanu trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, potrivit minutei.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, Iulian Olteanu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa.
 
Decizia este definitivă.
 
Vă reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în luna iulie a anului trecut, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a viceprimarului comunei Mereni, Iulian Olteanu. În sarcina sa au fost reținute infracțiuni de înșelăciune şi infracţiuni concurente de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unice pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Constanța, Iulian Olteanu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii