Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:10 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veselă, chiloţi şi mănuşi Marfă nouă confiscată la Agigea

ro

21 Nov, 2013 00:00 763 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în trei containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din China articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute şi veselă de bucătărie nedeclarată.
Bunurile, a căror valoare este de aproximativ 447.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Suceava.
În urma controlului au fost descoperite 59.368 de articole de îmbrăcăminte (lenjerie intimă şi mănuşi pentru copii), 108 seturi de veselă de bucătărie (ceşti şi farfurii), susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 72 de seturi de veselă de bucătărie nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 447.200 de lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile, care purtau însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, şi marfa nedeclarată au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii