Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Blaga vrea sa-l mentina pe comisarul sef, Sorin Oprea, la comanda IPJ Constanta

ro

13 Jun, 2005 00:00 1595 Marime text

Politistii corupti dau batai de cap oficialilor MAI

"Mi-a fost imposibil sa gasesc la Constanta un conducator pentru acest Inspectorat", a spus Vasile Blaga, in cadrul unei conferinte de presa # El a lasat sa se inteleaga ca gradul mare de coruptie al politistilor constanteni este factorul care a cantarit cel mai mult in luarea hotararii de pastrare a comisarului sef, Sorin Oprea, la comanda IPJ Constanta * Ministrul Blaga a mai spus ca de la instalarea lui Oprea, au inceput sa iasa la suprafata infractiunile importante, care pana atunci erau eclipsate de micile gainarii * Pe de alta parte, la instalarea ca interimar, comisarul sef Sorin Oprea a declarat ca nu va candida la sefia IPJ Constanta

Prezent la Constanta, ca vicepresedinte al Partidului Democrat, ministrul Administratiei si Internelor a declarat, ieri, ca incearca sa-l convinga pe actualul inspector sef interimar al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, comisarul sef Sorin Oprea sa accepte si pe viitor comanda inspectoratului constantean.Ministrul Vasile Blaga a mai spus ca de la instalarea lui Oprea, au inceput sa iasa la suprafata infractiunile importante, cum ar fi traficul de stupefiante, care pana atunci erau eclipsate de micile gainarii.Intrebat de ce Inspectoratul Judetean nu este in stare sa ofere un lider care sa preia conducerea institutiei judetene, ministrul Internelor a replicat: "Mi-a fost imposibil sa gasesc la Constanta un conducator pentru acest Inspectorat". Vasile Blaga a lasat sa se inteleaga ca gradul mare de coruptie al politistilor constanteni este factorul care a cantarit cel mai mult in luarea hotararii de pastrare a comisarului sef Sorin Oprea la comanda IPJ Constanta. Vasile Blaga a mai spus ca vor urma schimbari importante si in cadrul Directiei Regionale Vamale, precum si in toate celelalte sectoare care sunt deficitare la capitolul eficienta.In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul Administratiei si Internelor a mai spus ca politistii nu trebuie sa stea in piete sau sa blocheze rotile masinilor, rolul lor fiind acela de a mentine ordinea si siguranta publica.Referitor la gradul mare de coruptie din randul politistilor din Constanta care sunt in vizorul ministerului, seful MAI a declarat ca pe masura ce vor fi solutionate cazurile, vor fi facute publice numele politistilor care sunt cercetati pentru diferite acte de coruptie.

Sorin Oprea nu va candida la sefia IPJ

Comisarul sef Sorin Oprea a fost delegat ca inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta la data de 23 martie de catre inspectorul general al Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu. La numirea in functia de interimar la Constanta, comisarul sef, Sorin Oprea, a declarat reprezentantilor mass-media ca nu va candida la sefia Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta. La scurt timp, reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au anuntat organizarea concursului pentru ocuparea functiei de inspector sef al IPJ Constanta. Initial, singurul amator al acestui fotoliu a fost comisarul sef Victor Popescu, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta. Gurile rele sustineau ca intentia comisarului sef Victor Popescu era alimentata si de o anumita siguranta de reusita, deoarece in trecut acesta a fost subordonatul direct al actualului inspector general Fatuloiu, cu care ar fi ramas in relatii mai mult decat bune. Cu toate acestea, lucrurile nu stateau chiar asa. Referitor la candidatura sa comisarul sef Victor Popescu a negat vehement faptul ca si-a depus dosarul pentru ocuparea acestei functii, insa cel care l-a dat de gol a fost chiar chestorul Fatuloiu care a specificat ca Victor Popescu este singurul care s-a inscris la concurs, motiv pentru care a si dispus prelungirea datei de inscriere. Asa aveau sa apara patru contracandidati ai comisarului Victor Popescu. Comisarii Valentin Mustatea de la Politia Mangalia, George Popa, fostul sef de post de la Basarabi, Ioan Bucur, seful Politiei Port Constanta si Marin Buzescu de la Politia Transporturi.Prima incercare, o nereusitaCu toate ca existau candidati, concursul nu s-a mai organizat, insa fara a se specifica motivele care i-au condus pe sefii Politiei Romane sa ia o astfel de decizie. In schimb, surse din interiorul IPJ Constanta au declarat ca dosarele celor inscrisi la competitie au fost rand pe rand respinse de oficiali. In urma cu doua zile, comanda IPJ Constanta transmitea din nou un comunicat de presa in care se mentiona ca se va organiza concurs pentru ocuparea acestei functii. Daca vor mai fi pretendenti si de aceasta data dar mai ales daca dosarele acestora vor fi acceptate de catre ministrul Vasile Blaga, tinand cont de cele declarate ieri, ramane de vazut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii