Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinarea antigripala gratuita inca intarzie

ro

04 Nov, 2009 02:05 1642 Marime text
vaccin.jpgVaccinarea gratuită împotriva gripei sezoniere încă nu a început la Constanţa, deşi anul trecut, de la începutul lui octombrie, medicii au primit aproximativ 65 de mii de doze, iar la sfârşitul aceleiaşi luni, încă 20 de mii.

Deşi suntem în luna noiembrie şi ne confruntăm şi cu prezenţa virusului A/H1N1, Ministerul Sănătăţii nu se mai ocupă de achiziţionarea vaccinului antigripal, ca în anii anteriori. MS a „aruncat" această atribuţie, în urmă cu o săptămână, în curtea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa (DJSP).

La această oră, procedura de achiziţionare a dozelor de vaccin antigripal, care vor fi administrate gratuit persoanelor cu risc mare de îmbolnăvire, încă este în derulare. Momentan nu se ştie câte doze vor putea fi cumpărate deoarece DJSP a primit doar 410 mii de lei.

Dacă DJSP Constanţa va putea obţine un preţ bun, cele aproape 160.000 de persoane care se înscriu în grupele cu risc vor putea să se vaccineze gratuit. Dacă nu, vaccinul antigripal deja există în farmaciile din Constanţa, iar doritorii şi-l pot achiziţiona la un preţ de aproximativ 30 - 40 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii