Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța Elevii constănțeni cu rezultate deosebite la biologie, premiați la Facultatea de Științe al Naturii și Științe Agricole

ro

30 May, 2024 14:24 645 Marime text


Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, organizează vineri, 31 mai 2024, o festivitate de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile de biologie desfășurate în anul școlar 2023-2024.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, în sala P-23, din campusul universitar, Corp B (Aleea Universității, nr. 1).

„În cadrul festivității vor fi premiați, în total, peste 250 de elevi de liceu și gimnaziu din județul Constanța, care s-au calificat și au participat la diferite faze ale olimpiadelor și concursurilor de biologie, ecologie și protecția mediului. Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără instruirea și coordonarea profesorilor de specialitate de la colegiile și liceele din județul Constanța”, precizează conf. univ. dr. Daciana Sava, din cadrul FSNSA.

Prima parte a evenimentului va fi dedicată liceenilor calificați sau premiați la etapa națională a olimpiadelor și concursurilor, iar cea de-a doua parte va include premierea elevilor de gimnaziu care au obținut locurile I, II, III și mențiuni la competițiile desfășurate în anul școlar 2023–2024 - Concursurile BIOS (olimpiada celor mici), Concursul Național de proiecte de Mediu, Concursul Sport și Sănătate, Concursul George Emil Palade.

Potrivit organizatorilor, în anul școlar care se încheie, 18 liceeni constănțeni s-au calificat la Olimpiada Națională de Biologie, care a avut loc în luna aprilie, la Sibiu, în timp ce 12 elevi de gimnaziu s-au calificat la alte două concursuri naționale (opt la concursul George Emil Palade și patru la Concursul Național de proiecte de Mediu).

Citește și:
Universitatea Ovidius Constanța a obținut un nou titlu de Campioană Națională Universitară la Handbal Feminin
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii